Het verhaal gaat over de jongen Peter die zonder toestemming van zijn grootvader de tuin uit loopt. Daar ziet hij hoe de kat probeert het vogeltje te vangen. Dat lukt niet. Grootvader roept Peter terug en waarschuwt hem dat er wolven in de buurt zijn. Maar Peter gaat toch weer kijken naar wat er buiten gebeurt. Net op dat moment komt een hongerige wolf het bos uit en eet de eend in de vijver op. Peter klimt in een bom en vraagt aan het vogeltje om de wolf af te leiden. Ondertussen laat Peter een touw zakken en bindt dat om de staart van de wolf. De wolf zit het vogeltje achterna en begint daarom rondjes om de boom te rennen. Daarmee trekt hij het touw steeds verder vast. Dan komt een groep jagers uit het bos, die de wolf vangen en hem naar de dierentuin brengen. Elke personage in het verhaal wordt verbonden aan een specifiek muziekinstrument en heeft elk een eigen herkenbaar motief. Spelenderwijs leren de kinderen dus kennis maken met de verschillende instrumenten van het orkest.

Voorafgaand aan het concert hebben alle basisschoolleerlingen van Stellendam deelgenomen aan het project Peter en de Wolf. Hierin hebben zij kennis gemaakt met Peter, de muziek en als hoogtepunt volgt de uitvoering van het muzikale sprookje. Dit bijzondere concert is toegankelijk voor iedereen. Het concert vindt plaats in sport- en zalencentrum De Dorpstienden te Ouddorp en vangt aan om 19:30 uur. Het verhaal zal worden voorgedragen door verteller Pau Heerschap. Voor alle kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar bedraagt de toegangsprijs €3,50. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.