Op deze internetpagina(s) proberen wij u een indruk te geven hoe de vereniging van een kleine 15 muzikanten tijdens de oprichting in 1896, met veel ups en downs is uitgegroeid tot een in het gehele land (en zelfs daarbuiten) een zeer bekende naam die momenteel uit ruim 100 muzikanten bestaat. 

Het fanfareorkest is inmiddels uitgegroeid tot ruim 60 personen en speelt in de hoogste afdeling van de amateurmuziek de concertdivisie.
Het orkest stond ruim 38 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Arie Stolk. De combinatie Fanfareorkest De Hoop en Arie Stolk heeft al tot vele grote successen geleid. 

Zomer 2019 heeft Arie Stolk aangegeven de baton te willen doorgeven en is het bestuur gaan zoeken naar een passende vervanger, dit is dirigent Anne van den Berg geworden, Anne is muziekminnend Nederland zeker geen onbekende en heeft al diverse orkesten naar de top begeleid. Meer lezen over Anne van den Berg kijk dan op deze pagina.

Fanfareorkest De Hoop is toonaangevend in Nederland. het verzorgde al vele premières van originele composities voor fanfare. Belangrijke componisten van blaasmuziek zoals Leon Vliex, Rob Goorhuis, Martin Ellerby en Maurice Hamers bezochten Stellendam om premières van hun werken met het orkest voor te bereiden.
Het orkest weet ook popmuziek op een professionele manier te presenteren. in de periode 1999 tot 2012 kwamen er jaarlijks ruim zevenhonderd enthousiaste bezoekers naar het unieke Pop in Concert voor een wervelende muziek en lichtshow.

Wij wensen u veel leesplezier op deze internetsite en kom ons eens bezoeken tijdens een concert.