elpee voorFanfare-orkest De Hoop heeft de afgelopen jaren vier geluidsdragers opgenomen, een elpee en drie cd's.
De eerste was ter ere van de eerst behaalde landstitel in 1983: er werd toen een elpee opgenomen met zeer gevarieerde muziek zoals Western picture's van Kees Vlak, Rêverie van Henk van Lijnschoten, Lamento van Henk Blom met als solist Piet van Lenten op bugel en Music van John Miles.
Deze elpee is opgenomen op 16 en 17 september 1983 in de Christelijke basisschool CNS te Stellendam. De officiële presentatie van deze elpee voor publiek was op 18 november 1983 in Het Haegse Huus te Stellendam, u kunt  hier het programma lezen van deze avond.

In een tijd van digitale opnamen is deze mooie plaat helaas maar door weinig mensen meer te beluisteren.
Van deze elpee kunt u op deze pagina Rêverie van Henk van Lijnschoten en Music van John Miles solisten Aren van Dam op cornet en Tjerk Hakvoort op althoorn beluisteren.
U kunt hier de inhoud van deze elpee lezen.

cd hoes voorkantIn het kader van het honderd-jarig bestaan van De Hoop werd in de jaren negentig de eerste cd opgenomen in toenmalige c.s.g. Jacob van Liesveld te Hellevoetsluis. Op deze cd staan hoofdzakelijk gemakkelijk in het gehoor liggende nummers zoals o.a Montego Bay van Sammy Nestico, Mac Arthur park van Jim Web, Olympic Fanfare and Theme en The March from 1941 van John Williams, A festival prelude van Alfred Reed, Blue rondo à la turk van Dave Brubeck, Malagueña van Ernesto Lecuona en ook enkele nummers met solisten zoals Rhapsody for Flügelhorn and band van Sammy Nestico met als solist Jacco Groenendijk op flügelhorn. Ook staan er nummers op de cd waar fluiten, piano/keyboard en basgitaar in zijn te horen, al met al een cd waar u veel luisterplezier aan kunt beleven. U kunt hier de inhoud van deze cd lezen.
U kunt hier enkele geluidsfragmenten beluisteren.

Tarass Boubla, In juni 2008 heeft het orkest in korte tijd hun derde cd opgenomen.

tarass voorDeze cd is opgenomen in opdracht van uitgeverij Bronsheim. Deze cd is een promotie van diverse nieuw uit te geven muziekwerken.
Op deze cd staan muziekwerken voor verschillende divisies en is dan ook voor de muziekliefhebber een aanrader om te in de cd collectie te hebben.
Zo hoort u onder andere From the New World van Antonin Dvorak, The Sword and the Crown gearrangeerd door Hendry van Loon, Born on the Fourth of July van John Williams en nog vele andere mooie muziekwerken. U kunt  hier de inhoud van deze cd lezen.
U kunt hier enkele fragmenten beluisteren.

Deze cd is te verkrijgen voor € 18,50 door dit formulier in te vullen.

cd hoes voorLegendary, De vierde cd van De Hoop is genaamd Legendary en is opgenomen ter ere van het 110-jarig bestaan van de vereniging en het 25-jarig jubileum van dirigent Arie Stolk.
Op de cd staan onder andere het in opdracht van De Hoop gecomponeerde muziekwerk Waterman van de Nederlandse componist Maurice Hamers, andere werken zijn The Legend of the Flying Dutchman van Martin Ellerby, To Vega and Back van Maarten Spruijt, en een speciale compilatie van de grootste Bond hits ontbreekt ook niet. U kunt hier de inhoud van deze cd lezen.
U kunt hier enkele fragmenten beluisteren.
Het ontwerp van de cd hoes is samen met Stichting Podium Goeree-Overflakkee gedaan. Lees meer,

Lees hier een recensie van dhr Karel Masselink,
Lees hier meer over de compositie Waterman van Maurice Hamers,

Deze cd is te verkrijgen voor € 15 door dit formulier in te vullen.