Anne van den Berg volgt Arie Stolk op in Stellendam

Fanfareorkest de Hoop Stellendam is blij te kunnen melden dat een opvolger voor Arie Stolk gevonden is. Vanaf december 2019 zal de 41 jarige Anne van den Berg de nieuwe dirigent worden bij De Hoop.

Anne vd BergAnne begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. Anne heeft trompet gestudeerd aan het Codarts conservatorium te Rotterdam bij Jos Verspagen, Andre Heuvelman en Ad van Zon.

In 2004 begon Anne met zijn Hafabra-directie studie die hij in december 2008 afrondde bij de heer Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2017 won Anne met zijn toenmalige Fanfareorkest Oranje Grootegast op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de WMC titel in de eerste divisie. Ook op diverse Open Nederlandse Fanfare en Brassband kampioenschappen werden mooie successen behaald.

Momenteel is Anne ook dirigent bij Brassband Pro Rege Heerenveen, Brassband Soli Brass Leeuwarden, Fanfare 'David' te Oosterwolde en Fanfare Ad Astra Asperen.

Het orkest is zeer verheugd met zijn komst en verwacht hiermee een zeer geschikte opvolger te hebben gevonden waarmee het orkest verder kan bouwen aan de toekomst.

Anne van den Berg reageert zelf op zijn benoeming: ”Ik ben zeer vereerd met de aanstelling als dirigent bij De Hoop. Het is een prachtige fanfare die o.l.v Arie Stolk al jaren toonaangevend is in de Nederlandse en internationale blaasmuziek. De fanfare staat bekend om haar bijzondere en vernieuwende projecten. Ik kijk er enorm naar uit om hier, samen met het orkest, aan bij te mogen dragen.”

Tot december zal Anton Weeren de interim dirigent zijn. Anton is geen onbekende voor het orkest, de Hoop speelde al op zijn directie-examen. Anton dirigeert sinds het voorjaar ook het gezamenlijke jeugdorkest van Apollo Goedereede en de Hoop Stellendam.

Op 26 oktober treedt het orkest op onder zijn leiding tijdens een festival ter ere van het jubileum van zustervereniging Apollo Nieuwe Tonge. Op 14 december zal een afsluitend concert voor de interim-periode gegeven worden.

Het eerste concert van de nieuwe dirigent Anne van den Berg zal het nieuwjaarsconcert van 2020 zijn. Dit zal, mede om de nieuwe dirigent nog enige repetitietijd met het orkest te kunnen geven, plaatsvinden op zaterdag 25 januari 2020 in de Dorpstienden in Ouddorp.

Aan een passend afscheid voor dirigent Arie Stolk wordt gewerkt. Dit zal voorjaar 2020 plaatsvinden.

Meer informatie over de genoemde concerten vindt u binnenkort op onze website en social media kanalen.

 

Arie Stolk neemt na 38 jaar afscheid van Fanfareorkest De Hoop Stellendam

Na 38 jaar fanfareorkest “De Hoop” te hebben gedirigeerd heeft dirigent Arie Stolk aan het bestuur en leden van het orkest zijn afscheid aangekondigd.

In bijna 4 decennia hebben zowel orkest als hun muzikaal leider een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het fanfareorkest nam deel aan 48 wedstrijden onder zijn leiding, won 14 nationale kampioenschappen en drie internationale prijzen. Maar vooral werd er intensief en met passie van leden én dirigent muziek gemaakt, altijd weer op hoog niveau. Een groot aantal componisten kwam op bezoek en compositieopdrachten werden verstrekt met de bijbehorende premières op concerten.

De dirigent zegt er zelf over:

“Het is mooi om te kunnen werken met zo’n groot en rijk bezet orkest, met een goed instrumentarium en intelligente, goed opgeleide leden, die stuk voor stuk hun mannetje / vrouwtje staan. Met veel goede wil en goede bestuurskrachten over al die jaren.

Veel nieuw repertoire heb ik kunnen uitvoeren, iets waarin ik mijn grootste uitdaging vond en nog vind.

Maar ook 38 jaar topsport, waarin prestaties naast een goede sfeer, of andersom, moesten worden geleverd en dat binnen financiële kaders.

IMG 0783IMG 0925 1

Als je zo lang bij een orkest werkt, betekent dat dat je zelf ook behoorlijk in jaren bent geklommen.

Minder verplichtingen, meer vrijheid is nu het motto.”

Fanfareorkest De Hoop respecteert het besluit van Arie Stolk. Weinig orkesten en dirigenten kunnen terugkijken op zo’n succesvolle periode van 38 jaar, met vele hoogtepunten en een unieke samenwerking. Er zal de komende periode gewerkt gaan worden aan de zoektocht naar een nieuwe dirigent en er zal een passend afscheid worden georganiseerd waarover later meer zal worden bekend gemaakt. Voor eventuele vragen over dit persbericht kan contact opgenomen worden met: Johan Jansen, voorzitter van Fanfareorkest De Hoop tel: 06-51296221 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

165 jaar jubilarissen en nieuwjaarsconcert

Jubilarissen 2019OUDDORP/STELLENDAM - Zaterdag 26 januari vond in Ouddorp het nieuwjaarsconcert van fanfareorkest De Hoop plaats. Sinds enkele jaren worden tijdens het diner voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert de jubilarissen gehuldigd.

Dit jaar waren er vier jubilarissen bij De Hoop: John en Arja Breur, Albert Hakvoort en Cees van Oudenaren werden tijdens het diner voorafgaand aan het nieuwjaarsconcert in het zonnetje gezet.
Arja Breur viert haar 25-jarig lidmaatschap, John Breur en Albert Hakvoort zijn al 40 jaar als muzikant verbonden aan De Hoop en Cees van Oudenaren spant dit jaar de kroon met 60 jaar lidmaatschap. De jubilarissen werden in het zonnetje gezet, door het ophalen van herinneringen en anekdotes.
In de aanwezigheid van familie, vrienden en medemuzikanten hebben alle jubilarissen een oorkonde en speldje mogen ontvangen van de ZHBM (Zuid-Hollandse Muziekbond) en bloemen namens het orkest.

Jeugdorkest in actieHet Nieuwjaarsconcert was dit jaar met het thema 'Mars'. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter opende het jeugdorkest het concert. Na het optreden van het jeugdorkest marcheerde het fanfareorkest op.
Na deze spectaculaire binnenkomst was het de beurt aan de allerjongste leden van de vereniging; de kinderen van Circus Pling-Plong. Op het gezang van het liedje '10 muzikantjes' (wat overigens ook in de zaal prima werd meegezongen) kwamen eerst de jongste kinderen 1 voor 1 naar voren lopen en vertoonden hun kunsten.

 

DSC 0020 Middel

Daarna vertolkten de grotere kinderen met het fanfare- en het jeugdorkest samen 'Muziek is voor iedereen' en 'Kom erbij'. Na enkele maanden les van juf Geerte en juf Nathalie hebben alle kinderen laten horen hoe snel je een instrument kunt leren bespelen en hoe fijn en leuk het is om samen muziek te maken.

Hierna vervolgde het fanfareorkest het concert met enkele traditionele marsen. Arie Stolk had dit jaar zelf de presentatie in handen, waarbij er veel informatie met het publiek werd gedeeld over de geschiedenis van de marsen, de tijdsgeest en de speelmanier.
In de pauze werden er weer volop loten verkocht voor de verloting. En zo verlieten diverse bezoekers het concert met meer dan waarmee ze gekomen waren.
Het programma was, ondanks dat er alleen marsen werden gespeeld, zeer afwisselend en bijzonder te noemen. Er is namelijk een groot verschil tussen Belgische, Amerikaanse, Duitse, Engelse, swing- en andere marsen. Dat werd tijdens dit concert wel duidelijk. Diverse solisten(groepen), zoal de trompetten, trombones en hoorns, maar ook een dixieland-combo en de slagwerkers, werden in de spotlights gezet tijdens het concert.

Het enthousiaste publiek, van jong tot oud, heeft zich deze avond weer prima vermaakt, te horen aan alle reacties achteraf. Al met al een geslaagd eerste concert van 2019! Wilt u ons ook komen beluisteren? Het volgende concert zal plaatsvinden op vrijdagavond 12 april, eveneens in de Dorpstienden in Ouddorp.
Wilt u informatie over kinderproject Circus Pling-Plong? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IMG 3679 MiddelDSC 0021 Middel

Mooi resultaat concours behaald

IMG 1799Op zaterdag 8 december heeft het orkest deelgenomen aan het “Landgoed de Wilmersberg” Concertconcours in Enschede. In de concertdivisie werden de werken To Vega and Back van Maarten Spruijt, Continuation van de Luxemburgse componist Tim Kleren, Apparition van Maurice Hamers en Earthrise van de Engelse componist Nigel Clarke uitgevoerd.

De keuze uit uitdagende muziekwerken voor Fanfareorkest zijn niet groot en is er voor dit optreden gekozen om muziekwerken van minder bekende componisten en nieuwkomers in de fanfarewereld uit te voeren. De vereniging hoopt dat door deze keuze componisten meer werken voor Fanfares gaan schrijven.

Maarten Spruijt is vooral bekend in de wereld van filmmuziek en heeft voor voor De Hoop To Vega and Back geschreven en schetst hij met dit werk zijn fascinatie voor de ster Vega die 25 lichtjaren van de aarde ligt. Nieuwkomer in de fanfaremuziek is Tim Kleren uit Luxemburg, hij heeft het voor harmonieorkesten geschreven Continuation geïnstrumenteerd voor Fanfareorkest De Hoop. Tim heeft een repetitie begeleid en was ook aanwezig tijdens het optreden in Enschede om de eerste uitvoering van zijn werk door een Fanfare zelf te ervaren. Hij was zeer lovend over het optreden en gaat meer werken voor Fanfares componeren was de belofte.

Nigel Clarke is bij Brassbands geen onbekende heeft voor dit concours zijn compositie Earthrise geïnstrumenteerd voor Fanfare. Ook Nigel heeft een repetitie bijgewoond om zijn visie over het stuk uit te leggen aan het orkest. Maurice Hamers is voor het orkest geen onbekende en hebben er al vele composities van zijn hand op de lessenaar van de Stellendammers gestaan.

HerinneringsbokaalHet optreden van De Hoop werd door de juryleden Alex Schillings, Jan de Haan en Hennie Ramaekers beloond met 93 punten en het predicaat Goed. In de rapporten was onder andere te lezen het orkest zich een ambassadeur van de moderne fanfare mag noemen met een echte fanfareklank. Ook werden er tips gegeven om de muziek nog spannender te maken. Het orkest mag terug zien op een intensieve voorbereidingstijd waarbij de werken steeds meer indruk op de muzikanten gingen maken en was de bekroning het optreden in de schitterende muziekzaal in Enschede waar de composities het mooist tot hun recht kwamen.

 

IMG 1703  IMG 1728 IMG 3372

 

Puss in Boots groot succes

"Er was in de weken voorafgaand veel aandacht besteed aan het concert. De kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van OBS het Stellegors, CNS Zomerland, CBS het Kompas en OBS de Westhoek hadden al bezoek gehad van verschillende leden uit het orkest. Zij kwamen met een auto, afgeladen met instrumenten, richting de scholen om kennis te maken met alle koperinstrumenten uit de fanfare.
Als een echt orkest begeleidde de kinderen een lied en deden een poging om het allerhardst op de instrumenten te blazen. De meter gaf hierbij aan dat de kinderen van het Kompas uit Stellendam de meeste decibellen wisten te produceren!

Wie zich in de wereld van social media begeeft kon er ook hier niet om heen, Maestro – de circusdirecteur en Puss – de gelaarsde kat waren al sinds augustus aan het vloggen. Ze moedigden de kinderen aan om mee te doen tijdens het concert en vlogs in te sturen.
Tijdens de avond van het concert werd alle aandacht beloond, want er hadden heel veel ouders en enthousiaste kinderen de weg naar de Dorpstienden gevonden. Het verhaal van de gelaarsde kat, in een modern jasje gestoken, werd begeleid door het voltallige fanfareorkest. Daarna kwam het circus, waar de vlogs van de kinderen vertoont werden, Madelief en Floor Kaaisteker live trucjes deden met Ztringz en Tim Breederland zijn vette Free Run moves vertoonde.

IMG 9849 Medium IMG 9969 Medium IMG 9976 Medium

Alle kinderen mochten met het laatste nummer meedoen en aan het einde van het concert konden alle instrumenten van het fanfareorkest uitgeprobeerd worden.

Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen met het nieuwe project meedoen: ‘CIRCUS PLING PLONG’. Je leert dan alles over muziek en het bespelen van een instrument, want met elkaar muziek maken is het allerleukst! Geef je dus snel op en/of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie!"

IMG 9845 Medium

 

Special Guests by Fanfareorkest De Hoop

filmconcertHeeft u zaterdagavond 23 juni al in uw agenda staan? Ga met ons mee op reis door de wereld van de filmmuziek!

Tijdens deze avond vol met fantastische filmmuziek verwelkomen wij drie speciale gasten! Wij stellen onze gasten graag aan u voor!

Amber van Opijnen
De op Goeree-Overflakkee geboren en getogen zangeres is een oude bekende voor ons! Al meerdere keren heeft ze samen met ons orkest geweldige concerten neergezet.

Amber heeft gestudeerd aan de popacademie met hoofdvak Zang. Sinds 2018 is zij een eigen bedrijfje gestart "Zing aan Zee". Amber Zong en danste in een vijf koppige Spice Girls Tributeband en verkochten o.a. Tivoli Vredenburg (Utrecht) en de Melkweg (Amsterdam) volledig uit. Al jaren vormt ze samen met Jasper een cover duo en geven zij regelmatig concerten! 

Dirk van den Brand

Op zesjarige leeftijd hoorde hij als Brabantse jongen ‘Het Is Een Nacht’ op de radio. Dát wil ik ook dacht hij; muziek maken en zingen voor mensen. Deze kleine jongen is volwassen geworden en zingt met nog net zo veel plezier als vroeger. Inmiddels woont hij in Rotterdam en heeft hij op het conservatorium Muziektheater gestudeerd.

Vanaf begin 2018 maakt Dirk deel uit van de cast van Soldaat van Oranje de Musical. Hij vertolkt meerdere rollen uit het ensemble en is daarnaast understudy van Victor. Verder is hij als leadzanger actief bij verschillende orkesten en Big Bands in de regio Rotterdam.

Vorig jaar stond hij samen met ons op de planken in De Grutterswei in Oude-Tonge. Hij kijkt ernaar uit om opnieuw samen met ‘De Hoop’ een fantastisch concert neer te zetten. “See you At The Movies!”

Martijn de Laat 
Al enkele jaren trompettist bij het Metropoleorkest en verschillende bands! Komt op 23 juni enkele fantastische solo's spelen! Een top trompettist van Nederlandse bodem!

gastenfilmconcert

Kaarten (€10,- voorverkoop) voor deze onvergetelijke avond zijn verkrijgbaar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Blaasmuziek op top niveau  

Op zaterdagavond 30 september zijn in Bergschenhoek twee orkesten van top niveau te bewonderen in de Hervormde kerk. Fanfare de Hoop uit Stellendam en het fanfareorkest van muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek zullen u blaasmuziek voorschotelen van het hoogste niveau. Een aanrader voor de liefhebbers van blaasmuziek. 
 
Muziekvereniging Concordia uit Bergschenhoek organiseert op zaterdagavond 30 september een concert van het hoogste niveau van blaasmuziek in Nederland. Zij hebben namelijk fanfare de Hoop uit Stellendam kunnen strikken om samen een concert te gaan geven. Het orkest uit Stellendam is zo groot dat het niet in de normale thuisbasis, ’t Spectrum, van Concordia past. Daarom wordt uitgeweken naar de Hervormde kerk in Bergschenhoek, maar ook dit is een vertrouwde plek waar al vaker hoogstaande concerten gegeven zijn. 
 
De verbindende factor tussen beide orkesten is de dirigent. Arie Stolk is sinds 1981 de dirigent van het orkest uit Stellendam en sinds 2012 de dirigent van het fanfareorkest van Concordia. Sinds de komst van Arie Stolk in Stellendam heeft het orkest zich ontwikkeld naar de absolute top van Nederland op gebied van blaasmuziek. Zij acteren in de hoogste divisie en zijn elf keer Nationaal Kampioen geworden. Door deze positie worden zij vaak gevraagd om aan uitdagende projecten mee te doen en concerten op bijzondere plaatsen te geven. In 2016 werd aan componist Harry Jansen de opdracht gegeven een groot werk voor fanfare orkest, verteller en vrouwenkoor te schrijven om de vele facetten van het eiland Goeree Overflakkee, waarop Stellendam ligt, muzikaal te schilderen. Op 4 november speelt De Hoop in de concertzaal te Tilburg dit werk.  
 
Het orkest uit Stellendam zal het werk ‘ Spotlights’ van Thomas Doss ten gehore brengen; een werk voor saxofoonkwartet en fanfareorkest. Als saxofoonkwartet staat BLAST op de planken; het eigen kwartet van de Hoop. Daarnaast wordt een spectaculair werk van Stephen Mellilo uitgevoerd: Godspeed. Naast het symfonische werk worden ook de herkenbare klanken van de Beatle’s ten gehore gebracht. 
 
Het fanfare orkest van Concordia werkt aan haar topvorm om op 11 november zich te kunnen meten tijdens een festival.  Concordia doet al jaren mee aan festivals en concoursen . Het festival van 11 november zullen zij zelf organiseren, er doen dan 4 orkesten mee. Dit concert  is een oefenwedstrijd om te kunnen meten waar zij staat. Het gedeelte van het concert wat Concordia voor haar rekening neemt zal dan ook vooral symfonisch zijn. Concordia zal openen met Faravista, een heldhaftig werk waar zowel de scherpe klanken van trompetten en trombones maar ook de zachte en ronde klanken van de bugels goed in naar voren komen. De werken ‘the Witch and the Saint’ en ‘ Noah’s Ark’ `zijn muziekstukken waarin een verhaal wordt verteld. Als je goed luistert herken je elementen van deze verhalen heel duidelijk zoals de hamers en zagen  die nodig zijn om de ark van Noach te bouwen.  Er wordt afgesloten met Birdland; een klassieker uit de Jazz, maar verassend swingend uitgevoerd door een fanfareorkest. 
 
Kortom, een concert voor de echte liefhebber van blaasmuziek op topniveau.  
We zien u graag op 30 september in ons publiek! Het concert begint om 20:00, de zaal is om 19:30 open. De entree bedraagt €7,50. Het adres is Kerkstraat 1 te Bergschenhoek.


Slagwerkdag “Goeree van Slag” 25 maart 2017

De slagwerkdocenten van het muziekgebouw Goeree Overflakkee zullen het eiland een dag op de grondvesten laten trillen. Iedereen is deze hele dag van slag, tijdens het gratis slagwerkfestival ‘Goeree van Slag’ op 25 maart 2017 in Dorpstienden te Ouddorp.

Het wordt gegarandeerd een afwisselende en vooral knallende dag. De slagwerkdocenten nemen ieder een thema voor hun rekening. Er zijn workshops en presentaties met het thema ‘orkest slagwerk’ denk hierbij aan grote troms, bekkens, snaredrums, triangels en meer. Het thema ‘Japans slagwerk’ en het thema ‘Afrikaans slagwerk’ met djembé en douns!

De slagwerkdocenten Anno Appelo en Sander Berkvens hebben al grote successen geboekt met een vergelijkbare slagwerkdag en nu slagwerkdocent Michiel Buijsse dit trio binnen het muziekgebouw Goeree Overflakkee compleet heeft gemaakt kan deze dag alleen maar een slaand succes worden.

Als klap op de drumset staat er nog een speciale gast op het programma voor een bijzondere workshop: Een ‘body percussion workshop’
Deze workshop zal worden verzorgd door niemand minder dan Mervyn Groot. 

Als slagwerker moet je hierbij aanwezig zijn en kan je hier meer info vinden en de mogelijkheid om je direct aan te melden.


CONCERT FANFARE DE HOOP

Concert Fanfare De Hoop

Windpark Battenoert is jarig. Inmiddels is er al 32.700.000 kWh geproduceerd. Om dat te vieren nodigen we alle inwoners van Goeree-Overflakkee uit voor een concert van Fanfare de Hoop.

Het concert zal worden gehouden op zaterdag 4 februari om 20:00 uur in De Grutterswei in Oude-Tonge. 

Voor de Fanfare is een muziekstuk gecomponeerd met als thema 'Leven met wind en water'. Het tweede deel van de avond is in Night of the Proms-achtige sfeer, uiteraard mag er worden meegezongen!

Aanmelden

Aanmelden kan met een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 0187-470544. Graag horen we met hoeveel personen je aanwezig bent. Niet-leden vragen we om een vrijwillige bijdrage. Consumpties op deze avond zijn voor eigen rekening, neem dus contant geld mee. 

We zien je graag op zaterdag 4 februari!


Stellendam - Zaterdag 14 januari organiseert fanfareorkest De Hoop uit Stellendam haar inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert. Ook dit jaar zal zowel het jeugdorkest, als het fanfareorkest met u toasten op het nieuwe jaar 2017. Het concert begint om 19:30 uur, De Dorpstienden in Ouddorp. Toegang gratis. 

dehoop

Het jeugdorkest staat, na een afwezigheid van een jaar, weer onder leiding van haar vaste dirigente Inge Kegel-Verbraak. Ook dit jaar weer zijn er een aantal jeugdige muzikantjes het jeugdorkest in gestroomd. Mede hierdoor is het orkest behoorlijk gegroeid.
Voor het fanfareorkest, inmiddels al 35 jaar onder leiding van dirigent Arie Stolk, vormt het nieuwjaarsconcert een mooi moment om samen met haar achterban het nieuwe jaar muzikaal te openen. Onderliggend thema voor dit jaar is Spaanse muziek. Het orkest zal voor u Spaanse klassiekers spelen, zoals: Granade, Malaguena en enkele paso dobles. Daarnaast zal orkestlid Frans van der Wende een tweetal solowerken voor trombone en fanfareorkest uitvoeren.

 


Jeugdfestival

Zaterdag 11 februari 2017 organiseert Himalaya Music i.s.m. fanfareorkest De Hoop uit Stellendam een jeugdfestival voor jeugdorkesten en jeugdslagwerkgroepen.
Om orkesten te stimuleren ook naar elkaars optreden te luisteren zal het festival in blokken van optredens worden verdeeld waarbij de uiteindelijke volgorde van optreden d.m.v. loting bepaald zal worden.

De orkesten krijgen uiteraard van te voren te horen in welk blok ze worden ingedeeld.
Het thema is ‘eiland’. Het is de bedoeling dat elk orkest zich met dit thema ook van haar creatieve kant laat zien.
Elk orkest krijgt 20 minuten speeltijd.
U kunt zelf aangegeven welke twee werken u beoordeeld wilt zien door een vakjury.

De juryleden zijn Frank Hendriks en Ivo Kouwenhoven.
Elk orkest ontvangt een herinnering van deelname en een positief verslag met opbouwende kritiek. Er worden geen punten gegeven.
Het orkest met de beste muzikale prestatie ontvangt een trofee en het orkest dat het thema ‘eiland’ het creatiefst heeft neergezet een gratis muziekstuk van Himalaya Music.

Het jeugdfestival zal gehouden worden in verenigingsgebouw ’t Haegse Huus, Haagsestraat 4a, 3251 CR Stellendam en duurt van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Wilt u uw orkest inschrijven voor dit jeugdfestival vult u dan dit formulier a.u.b. volledig in. U ontvangt z.s.m. een bevestiging van deelname.

De eerste 12 aanmeldingen kunnen gegarandeerd meedoen. Het inschrijfgeld van €65,= hoeft u pas over te maken als u de bevestiging van deelname heeft ontvangen.
Wij hopen ook uw vereniging te mogen verwelkomen op 11 februari in Stellendam!


Sponsorkliks

Sponsorkliks is een nieuwe manier voor bedrijven om verenigingen, clubs, scholen, etc. te sponseren zonder dat hiervoor een aanvraag gedaan hoeft te worden. Door een aankoop te doen bij een aangesloten webwinkel van Sponsorkliks wordt de vereniging gesponsord. Het kost de koper geen cent extra, maar het kan voor de vereniging leuke bedragen opleveren.

Bestellen via sponsorkliks brengt geen risico met zich mee. Sponsorkliks is geheel anoniem. Na aankoop wordt de bestelling opgenomen in een transactieschema. In dit schema wordt de naam van de webwinkel, de datum van de transactie, de categorie van de transactie, het bestelbedrag en het zogenoemde commissiebedrag weergegeven. Het commissiebedrag geeft aan hoeveel geld er van de aankoop naar de vereniging zal gaan. Iedere maand wordt het opgehaalde bedrag overgemaakt naar de vereniging. Dit betekend dat wij iedere maand een leuk extraatje kunnen hebben als vereniging.

Vanwege het stop zetten van de subsidies is Sponsorkliks een belangrijke vervanger om de financiën van onze vereniging gezond te houden. Het is daarom belangrijk dat we met elkaar ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen aankopen doen via onze Sponsorkliks site. Op deze manier houden we met elkaar onze vereniging gezond!

Door via de site van Sponsorkliks te bestellen kunt u de vereniging steunen zonder extra te betalen. U hoeft alleen een paar extra handelingen op internet uit te voeren.

We hopen dat u als lezer en fan van de vereniging ons wil helpen door te shoppen via Sponsorkliks en u hierdoor onze vereniging op financieel gebied ondersteund.  


Muzikale start 2016

Zaterdag 9 januari organiseert fanfareorkest De Hoop uit Stellendam haar inmiddels traditionele nieuwjaarsconcert.
Ook dit jaar zal zowel het jeugdorkest, als het fanfareorkest met u toasten op het nieuwe jaar 2016.
Voor de vereniging belooft het een bijzonder jaar te worden, omdat de vereniging in 2016 120 jaar oud wordt.
In november zal dit gevierd worden met een speciaal jubileumconcert.
Het jeugdorkest zal voor het eerst een groot concert uitvoeren onder leiding van haar nieuwe dirigent Daan van Koppen.
Voor de muzikanten van het jeugdorkest vormt het nieuwjaarsconcert een groot hoogtepunt, mede door de grote publieke belangstelling.
Voor het fanfareorkest, inmiddels al 35 jaar onder leiding van dirigent Arie Stolk, vormt het nieuwjaarsconcert een mooi moment om samen met haar achterban het nieuwe jaar muzikaal te openen.


Onderliggend thema voor dit jaar zal zijn: klassieke muziek. Het orkest zal onder andere de volgende transcripties spelen: Een nacht op de kale berg van Modest Petrovich Moessorgski en Overture Raymond van A. Thomas.

Het orkest zal het concert eindigen met muziek van Werner Janssen. Werner is een professionele lichte muziek saxofonist. Hij heeft voor fanfareorkest een aantal stukken geschreven, welke hij graag eens wil laten horen aan publiek.
Wij hopen u graag te zien bij ons nieuwjaarsconcert.
Het concert begint om 19:30 uur, de plaats van handelen is De Dorpstienden in Ouddorp en de toegang is gratis.


Kinderen, jubilarissen en donateurs centraal bij Fanfare De Hoop

Muziek en kinderen, iets wat natuurlijk perfect samengaat.
En dat werd weer eens duidelijk op vrijdag 29 mei 2015 in de dorpstienden in Ouddorp.
Voor de derde keer op rij heeft fanfareorkest de Hoop daar weer een fantastisch kinderconcert gegeven.
Kinderen vanuit de hele omgeving waren welkom en zijn gekomen.

Dit jaar een klassieker: “De nieuwe kleren van de keizer”.
Het verhaal over een zeer ijdele keizer die alleen maar met zijn uiterlijk bezig was, in plaats van zijn land te regeren.
Op een dag werd hij bedrogen door twee kleermakers, die beweerden een prachtig kostuum voor hem te kunnen maken, een kostuum met toverkracht.
Alleen de mensen die ijverig en slim zijn, zouden de stof kunnen zien. Daar had de keizer wel oren naar, met als gevolg dat hij bloot op de optocht verscheen.
Hij werd natuurlijk uitgelachen en de keizer had zijn lesje wel geleerd.
Het verhaal werd verteld en gespeeld door leden van het orkest en het fanfare orkest zorgde voor de muzikale omlijsting.

Op de basisscholen was er veel aandacht aan het concert besteedt.
De kinderen van de bovenbouw hadden bezoek gehad van docenten van de muziekschool die allerlei instrumenten hadden meegenomen.
Ook hadden kinderen zelf kleding voor de keizer gemaakt, erg knap allemaal! Het mooiste kostuum werd beloond met een cadeaubon voor nieuwe kinderkleding.

Een fantastische avond die nog een flink lawaaierige afsluiting kreeg, want alle kinderen mochten instrumenten uit het orkest uitproberen en vooral het slagwerk was erg populair.

Voor kinderen die na het concert ook zin hebben gekregen om muziek te gaan maken wordt er bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5) een extra serie blokfluitlessen gestart.
Het doel van de muzieklessen is de kinderen kennis te laten maken met muziek; samen muziek maken is namelijk heel erg leuk!
De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 6-10 jaar en vinden plaats op woensdagmiddag in het Haegse Huus in Stellendam.
De kosten bedragen €12,50 per maand, inclusief lesmateriaal. Voor informatie en/of aanmelden kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kinderen ouder dan 8 jaar kunnen ook gelijk kiezen voor een blaas- of slagwerkinstrument.

Een week later stond er een ander feestje op het programma, de jaarlijkse jubilarissenfeestavond.
Onder het genot van een hapje en een drankje werden 4 jubilarissen gehuldigd.
Allen werden persoonlijk in het zonnetje gezet door een medemuzikant en officieel gehuldigd.
De eerste jubilaris was Nathalie Nuij. Zij is saxofoniste en inmiddels al 12,5 jaar aan de vereniging verbonden.
Naast het spelen in het fanfare orkest vervuld zij ook met veel enthousiasme een bestuurlijke rol in de jeugdcommissie.
Drie leden werden gehuldigd voor hun 25-jarig jubileum als muzikant.
Allen nog maar net de 30 gepasseerd en toch al 25 jaar lid! In al die jaren zijn inmiddels veel anekdotes verzameld, waarvan er vele in de toespraken voorbij kwamen.
De leden die deze eer in ontvangst mochten nemen waren: Harmke Kik-Grootenboer, Hendrika Meijer-Klink en Jasper Voorend.
Harmke en Hendrika spelen beide in de saxofoonsectie, Harmke op de altsaxofoon en Hendrika op de sopraansaxofoon.
Jasper speelt al vele jaren in de trompetsectie van de Hoop.
Voor allen werd de wens uitgesproken dat zij nog vele jaren de verenging trouw mogen blijven.

De volgende groep die fanfare orkest De Hoop in het zonnetje gaat zetten zijn de donateurs.
En natuurlijk alle andere muziekliefhebbers van Stellendam en omstreken.
Op vrijdag 19 juni zullen zij een zomers buitenconcert verzorgen op het parkeerterrein van Regiobank John de Wit te Stellendam.
Het concert vangt aan om 20:00 uur. Bij slecht weer zal er uitgeweken worden naar 26 juni.
Op vrijdag 3 juli volgt nog een zomerconcert op camping ‘De Klepperstee’ als afsluiting van het seizoen. Ook deze begint om 20:00 uur.
Tijdens beide concerten staat gevarieerde lichte muziek op het programma voor een heerlijke (zomer)avond. U bent van harte welkom.

jubilarissen 2015
Jubilarissen van fanfare orkest De Hoop: Nathalie Nuij, Jasper Voorend, Harmke Kik, Hendrika Meijer (van l naar r)


 Nieuwjaarsconcert Fanfare De Hoop Stellendam

Zaterdagavond 10 januari 2015 luidt Fanfareorkest De Hoop het nieuwe jaar in tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert. 

De avond zal spetterend worden geopend door de jonge, talentvolle kinderen van het jeugdorkest en de blokfluitgroep.
Zij zullen een prachtig optreden verzorgen en tevens samen met het fanfareorkest optreden!

De avond zal worden voortgezet door het fanfareorkest, die weer een zeer divers programma voor u in petto heeft.
Het thema van de avond is ‘Windows of the World’, waarbij het orkest u een kijk geeft op de wereld.
In het gelijknamige stuk van Peter Graham wordt u meegenomen van de Amazone en het regenwout naar Japan en de Kelten.
Het orkest vervolgd zijn reis via Oostenrijk met klassiekers als de ‘Second Walz’ en de ‘An der schönen blauen Donau’,
die deze avond wel op heel bijzondere instrumenten wordt uitgevoerd.
Ook het ijskoude ‘Frozen’ uit de gelijknamige animatiefilm staat op het programma en het warme ‘ Africa’.
Maar ook de armoede wordt belicht in het prachtige ‘Children of Sanchez’, uitgevoerd door het saxofoon ensemble.
Kortom, een concert die u niet mag missen.

Het concert vangt aan om 19:30 uur in Sport- en Zalencentrum De Dorpstienden te Ouddorp.
De zaal zal geopend zijn vanaf 19:00 uur, entree is gratis.