Fanfareorkest de Hoop voor derde maal op rij Nederlands kampioen Concertdivisie

Zaterdag 15 november 2014. is fanfareorkest de Hoop op het KNMO-concours in Enschede voor de derde maal uitgekomen in de Concertdivisie. En voor de derde maal op rij werd de landstitel behaald. In 2008, 2011 en 2014 kwam de Hoop uit in de Concertdivisie in Nederland. In 2013 bezocht het orkest nog een internationaal festival in Luxemburg, waar ook het hoogste aantal punten bij de fanfares mee naar huis werd genomen.
Lees meer.Fanfareorkest de Hoop geeft Flakkees visitekaartje af op Europees Concours in Luxemburg.

Zaterdag 11 mei 2013 heeft fanfareorkest de Hoop uit Stellendam deelgenomen aan het Concours Européen pour Harmonies, Fanfares et Brass-Bands 2013 in de Philharmonie te Luxemburg.

Dit concours, georganiseerd door Union Grand-Duc Alphonse (UGDA), de Luxemburgse muziekbond, is een tweedaags evenement, waaraan orkesten uit de hoogste divisies vanuit diverse Europese landen deelnemen. Het deelnemersveld was inderdaad internationaal te noemen, met Nederlandse, Belgische Luxemburgse, Franse en Zwitserse deelnemers. Fanfareorkest De Hoop heeft deelgenomen in de categorie Fanfare en heeft hier de Kampioenstitel met grote onderscheiding van de jury behaald met een score van 93,25 pnt.
Lees meer.


Maart 2012

Muzikaal sprookje voor kinderen

Fanfareorkest De Hoop speelt op vrijdag 9 maart Peter en de Wolf. Dit muzikale sprookje werd door Sergej Prokofjev speciaal geschreven om kleine kinderen kennis te laten maken met muziek. Het stuk ging in 1963 in Moskou in première en is sindsdien wereldwijd zeer succesvol. Vele prominente orkest hebben het ten gehore gebracht en het stuk heeft inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.
Lees meer.


Door: redactie Algemeen Dagblad 
23 april 2006

STELLENDAM - Voor het derde achtereenvolgende jaar werd De Hoop fanfarekampioen van Nederland.

Wat is het geheim van deze vereniging uit het vissersdorpje Stellendam?

Fanfare-orkest De Hoop. Wat een prachtnaam! Het zou de tot melancholie stemmende titel van een speelfilm over verdwijnende plattelandscultuur kunnen zijn.
Lees meer.