110 jaar De Hoop

 In 2006 bestond de muziekvereniging 110 jaar en dat is op gepaste wijze gevierd.

De dag begon met een receptie waar vele genodigden waren, maar en ook vele oud-leden, donateurs, afgevaardigden van zusterverenigingen en vrienden familie van dirigent van Arie Stolk waren in grote getale aanwezig.

Woordvoerder namens de verenging Johan Jansen heette iedereen van harte welkom en nam kort even een terugblik door de historie van de vereniging en de loopbaan van Arie Stolk, waarna het woord werd gegeven aan burgemeester vd Velde van Gemeente Goedereede.

Aangezien het een speciale dag voor de vereniging was maar in het bijzonder voor dirigent Arie Stolk waren vele woorden ook aan hem gericht, zoals ook burgemeester vd Velde deed, deze kwam tot de ontdekking dat de cv van Arie wel 5 A4 kantjes betrof wat toch wel heel veel was om door te nemen, derhalve werden er wat bijzondere punten uit gehaald. Ook had de burgemeester een zeer speciale verrassing voor Arie, deze kreeg de zilveren ereburger penning van de Gemeente Goedereede als dank voor het vele goede werk in de afgelopen 25 jaar wat hij voor inwoners van de Gemeente Goedereede op cultureel vlak heeft betekend.

De heer Jansen nam namens KNFM het woord waar als eerste het orkest werd geroemd met de vele mooie werken die zijn uitgevoerd tijdens concertconcoursen en werd er stil gestaan bij de landstitels die er al behaald zijn, omdat De Hoop de laatste KNFM landskampioen is geworden voordat het een Nederlands Fanfare Kampioenschap werd, kreeg Piet van Lenten namens de vereniging de trofee overhandigd die bij het landskampioenschap hoorde, waarna ook dirigent Arie Stolk werd gehuldigd met een legpenning voor het 25-jarig dirigeerschap.
Namens de muzikanten van het orkest kreeg Arie en zijn vrouw een reischeque aanboden om er eens lekker tussenuit te gaan.

Na de receptie werden de muzikanten met partners en vrienden en familie van Arie uitgenodigd voor een broodmaaltijd, na deze maaltijd kon er even worden bijgekomen van de middag, waarna men om acht uur twee aan twee het podium op kwam over een heuse rode loper om na een woord van welkom van de lady speaker begonnen werd met The Sword and the Crown / Age of Kings met speciale effecten van twee trompetten uit de kasteeltorens naast het podium en werd het orkest bijgestaan door een harp bespeelt door Yolanda Davids, Wim Soeters op piano en Marlotte van ’t Hoff voor de zang.

Na dit stuk werd er door Johan Jansen namens de jubileumcommissie een cadeau uitgereikt aan dirigent en orkestleden, met de medewerking van sponsoren is het mogelijk gemaakt dat Maurice Hamers speciaal voor De Hoop een 20 minuten lang muziekstuk gaat componeren over Arie Stolk en het orkest, maar dat was nog niet alles er was nog een verrassing, het nog te componeren muziekwerk komt op een nieuw te maken cd tezamen met een aantal andere nummers, die medio november 2007 zal worden opgenomen.

Hierna was het de beurt aan de gast solist Pierre Volders, solo trombonist bij het Rotterdam Philharmonisch orkest met een vertolking van Colors for Trombone.
Na de pauze werden er wat lichtere nummers gespeeld, zoals een compilatie van de musical West Side Story en van James Bond films genaamd On her majesty’s service.

Ook was er de Flakkeese première van een componist van eigen bodem, namelijk de in Nieuwe-Tonge geboren Bart Soeters, deze heeft een modern muziekwerk gecomponeerd voor Fanfare, basgitaar en synthesizer.
Na een afsluiting met Solist Pierre Volders met het door hem gearrangeerde Brasillia was er nog een toegift door het orkest en werd een mooie en drukke periode afgesloten.

Ook was er de Flakkeese première van een componist van eigen bodem, namelijk de in Nieuwe-Tonge geboren Bart Soeters, deze heeft een modern muziekwerk gecomponeerd voor Fanfare, basgitaar en synthesizer.
Na een afsluiting met Solist Pierre Volders met het door hem gearrangeerde Brasillia was er nog een toegift door het orkest en werd een mooie en drukke periode afgesloten.