Anne begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd bij de CMV Concordia te Oldebroek. De muzieklessen volgde hij aan de streekmuziekschool van de Noordwest Veluwe bij dhr. Jan Karel, waar hij op 15-jarige leeftijd (na een overstap van trompet naar bugel) zijn D-diploma op bugel behaalde. Daarna volgde hij trompetlessen op het Artez Conservatorium te Zwolle bij dhr. Jos Verspagen.

In 1999 begon Anne zijn trompet studie aan het conservatorium en behaalde in 2004 zijn bachelor diploma trompet bij dhr. Jos Verspagen. Daarna studeerde Anne voor zijn masterdiploma trompet bij dhr. Jos Verspagen, dhr. Andre Heuvelman en dhr. Ad van Zon.

Tussen 1999 en 2002 was Anne werkzaam als trompettist bij het Trompetter Korps der Bereden Wapens, de beroeps fanfare van de Koninklijke Landmacht. Tussen 2002 en 2008 was hij werkzaam als vaste remplaçant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten en Amsterdam Symphonietta waar hij werkte met vele grote symfonische dirigenten als Valery Gergiev, Sir Simon Rattle, Daniele Gatti, Edo de Waard en Dirk Brossé. Daarnaast was Anne als klein koper docent verbonden aan de Muziekschool De Muzen te Veenendaal en als trompettist bij de musicals van V&V entertainment. Hij werkte daar mee aan de producties van Grease, Hello Dolly en Annie.

De eerste directieles kreeg Anne van zijn opa, Henk van Loo Sr. in 2003. In 2004 begon hij zijn Hafabra-directie studie en behaalde in december 2008 zijn bachelor diploma Hafabra-directie bij dhr. Alex Schillings, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarnaast volgde hij lessen bij Ivan Meylemans en Jan Stulen.

Vanaf 2008 lag voor Anne de focus op zijn dirigeer carrière. Het ontwikkelen van de individuele musicus in het orkest en daarmee het algehele niveau van het orkest was zijn grootste passie. In 2008 werd hij aangesteld als dirigent van CMV Oranje Grootegast. Een fanfareorkest in de 3e divisie. Hiermee werd in 2009 promotie afgedwongen naar de 2e divisie. In 2010 en 2011 werd hij met dit orkest Nederlands Kampioen in de 2e divisie op de ONFK. In 2012 werd op het podiumconcours met een score van 93 punten, promotie naar de eerste divisie afgedwongen. In 2014 werd op het ONFK een 2e plek bemachtigd en in 2015 ging zelfs de titel Nederlands Fanfare Kampioen mee naar Grootegast. Grootste kroon op het werk is wel het behaalde Wereldkampioenschap in de 1e divisie fanfare op het WMC 2017 te Kerkrade.

Sinds 2016 is Anne als gastdocent en dirigent verbonden aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Graz. Ook is hij sinds 2020 verbonden als gastdocent HaFaBra directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2019 is Anne ook toegetreden tot de lijst van juryleden van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

In 2017 won hij met zijn toenmalige Fanfareorkest Oranje Grootegast op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade de titel in de eerste divisie. Ook op diverse Open Nederlandse Fanfare en Brassband kampioenschappen werden mooie successen behaald. Momenteel is Anne ook dirigent bij Brassband Pro Rege Heerenveen, Brassband Soli Brass Leeuwarden, Fanfare ‘David’ Oosterwolde en Fanfare Ad Astra Asperen. 

Naast het dirigeren van fanfareorkesten is Anne ook actief als dirigent van brassbands. Daarmee is de prijzenkast behoorlijk uitgebreid, waaronder 5 keer Nederlands Kampioen, 5 keer Open Europees Kampioen, 2 2e plaatsen op het WMC te Kerkrade en de Europese Kampioenschappen te Rotterdam.

Momenteel is Anne als dirigent verbonden aan Fanfareorkest De Hoop te Stellendam, Chr. Brassband Pro Rege te Heerenveen, Brassband Soli Brass te Leeuwarden en CMV David Oosterwolde. Verder verzorgt hij de jeugdopleiding klein koper bij Chr. Brassband Pro Rege te Heerenveen.