Fanfareorkest De Hoop heeft de afgelopen jaren vier geluidsdragers opgenomen, een elpee en drie cd’s.

De eerste was ter ere van de eerst behaalde landstitel in 1983: er werd toen een elpee opgenomen met zeer gevarieerde muziek zoals Western picture’s van Kees Vlak, Rêverie van Henk van Lijnschoten, Lamento van Henk Blom met als solist Piet van Lenten op bugel en Music van John Miles.

Deze elpee is opgenomen op 16 en 17 september 1983 in de Christelijke basisschool CNS te Stellendam.
De officiële presentatie van deze elpee voor publiek was op 18 november 1983 in Het Haegse Huus te Stellendam.
In een tijd van digitale opnamen is deze mooie plaat helaas maar door weinig mensen meer te beluisteren. Lees meer.

In het kader van het honderdjarig bestaan van De Hoop werd in de jaren negentig de eerste cd opgenomen in toenmalige Christelijke Scholen Gemeenschap Jacob van Liesveld te Hellevoetsluis. Op deze cd staan hoofdzakelijk gemakkelijk in het gehoor liggende nummers.

Op deze cd staan verschillende muziekwerken met ondersteuning van fluiten, piano/keyboard en basgitaar in zijn te horen en enkele werken met solisten uit het orkest. Lees meer.

In juni 2008 heeft het orkest in korte tijd hun derde cd opgenomen. Deze cd is opgenomen in opdracht van uitgeverij Bronsheim. Deze cd is een promotie van diverse nieuw uit te geven muziekwerken.

Op deze cd staan muziekwerken voor verschillende divisies en is dan ook voor de muziekliefhebber een aanrader om te in de cd collectie te hebben.
Zo hoort u onder andere From the New World van Antonin Dvorak, The Sword and the Crown gearrangeerd door Hendry van Loon, Born on the Fourth of July van John Williams en nog vele andere mooie muziekwerken. Lees meer.

De vierde cd van De Hoop is genaamd Legendary en is opgenomen ter ere van het 110-jarig bestaan van de vereniging en het 25-jarig jubileum van dirigent Arie Stolk.

Op de cd staan onder andere het in opdracht van De Hoop gecomponeerde muziekwerk Waterman van de Nederlandse componist Maurice Hamers. Andere werken zijn The Legend of the Flying Dutchman van Martin Ellerby, To Vega and Back van Maarten Spruijt, en een speciale compilatie van de grootste Bond hits ontbreekt ook niet. Lees meer.
Het ontwerp van de cd hoes is samen met Stichting Podium Goeree-Overflakkee gedaan. Lees meer.
Recensent van de KNMO heeft naar onze cd geluisterd en de volgende review erover gegeven.
Op deze pagina kunt u meer lezen over de compositie Waterman van Maurice Hamers.