Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileumconcert 125 jaar De Hoop

12 november @ 20:00 - 23:00

€5

12 november: Jubileumconcert Fanfareorkest De Hoop Stellendam
Drukke tijden voor Fanfareorkest De Hoop

Op 12 november aanstaande vindt in Ouddorp het 125-jarig jubileumconcert plaats van Fanfareorkest de Hoop. Ondanks de respectabele leeftijd van het orkest is dit jubileum een moment voor vernieuwing. Deze vernieuwing wordt tijdens het concert zowel muzikaal als op andere manieren aan u gepresenteerd.

Onder leiding van dirigent Anne van den Berg gaan op 12 november diverse werken voor fanfareorkest in première. In het gevarieerde, avondvullende programma maken onder andere twee trombone-solisten hun opwachting: Martin van den Berg, bastrombonist bij het Metropole orkest, hét professionele pop- en jazzorkest ter wereld en Maarten Combrink, een jonge jazztrombonist en winnaar van de International Carl Fontana Jazz Trombone Competition. U begrijpt, dat wordt een spectaculair optreden!
De compositie is speciaal voor Fanfareorkest De Hoop gecomponeerd door Ilja Reijngoud, ook een zeer bekende trombonist uit Nederland.
Natuurlijk is er ook ruimte voor bekende(re) muziek, zoals het prachtige Sunken Village van Philip Sparke, De Onderwaterzetting van Simon Van Hoecke, maar ook muziek van Queen staat op het programma. De presentatie van het concert is in handen van Frans Limburg.

Het concert op 12 november vindt plaats in MFG De Dorpstienden in Ouddorp en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor 5 euro per stuk te koop via de leden van het orkest, via de website www.fanfaredehoop.nl of via voorzitter Johan Jansen op 06-51296221

Er komen drukken tijden aan voor Fanfareorkest De Hoop, want het orkest is uitgenodigd om op 26 november een galaconcert te verzorgen tijdens De Fanfare Repertoire en Netwerkdagen, die dit jaar in Veldhoven worden georganiseerd. Tijdens dit festival worden nieuwe werken voor fanfareorkest gepresenteerd door topfanfares uit heel Nederland. Ook worden tijdens dit festival de BUMA Awards voor de blaasmuziek uitgereikt. Dit jaar zijn de winnaars: Johan de Meij krijgt de Nationale BUMA Award Blaasmuziek en Otto M. Schwarz, een componist uit Oostenrijk, de Internationale BUMA Award Blaasmuziek.
Fanfareorkest De Hoop zal tijdens dit festival o.a. een nieuw werk uitvoeren van deze Oostenrijkse componist. Het concert vind plaats in Theater De Schalm in Veldhoven en wordt gepresenteerd door Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Maar ook de lokale activiteiten vergeet het orkest niet. Ook dit jaar zullen we actief zijn tijdens de sinterklaasmiddag in ’t Haegse Huus op 3 december en tijdens diverse kerstvieringen in Stellendam en omstreken.

Voor volgend jaar staat ons nieuwjaarsconcert op 21 januari in het teken van ook een premiere. Het orkest heeft namelijk Ivo Kouwenhoven gevraagd een compositie te maken voor jeugdorkest en diverse opleidingsgroepen. Een uniek project, want het komt niet vaak voor dat er speciale compositieopdrachten voor jeugdorkesten worden gegeven.

En als klap op de vuurpijl zal het orkest volgend jaar op 3 juni gaan deelnemen aan een Europese wedstrijd in Luxemburg. In 2013 nam het orkest ook deel aan de eerste editie en werd toen winnaar in de sectie Fanfare. Aan deze wedstrijd mogen alleen orkesten deelnemen die in de 2 hoogste divisies fanfare actief zijn. De wedstrijd vind plaats in de prachtige concertzaal De Philharmonie in Luxemburg Stad.

Een drukke agenda wat past bij een actieve vereniging! Maar nu eerst een prachtig concert op 12 november waar we u allemaal hopen te mogen begroeten.

Gegevens

Datum:
12 november
Tijd:
20:00 - 23:00
Kosten:
€5

Locatie

Dorpstienden Ouddorp
Dorpstienden 4
Ouddorp, 3253 AS
Telefoon:
0187 - 681314
Bekijk de site van Locatie
Copyright © 2022 Fanfareorkest De Hoop