• Dit evenement is voorbij.

Nieuwjaarsconcert

21 januari @ 19:30 - 22:00

21 Januari: Nieuwjaarsconcert Fanfareorkest De Hoop Stellendam
Mooie afsluiting jubileum activiteiten aan begin nieuwe jaar voor Fanfareorkest De Hoop

Op 21 januari aanstaande vindt in Ouddorp het Nieuwjaarsconcert plaats van Fanfareorkest de Hoop. Dit concert geldt als afsluiting van een reeks concerten die in het kader van het 125-jarig jubileum van de vereniging zijn bedacht, maar door Corona helaas enkele malen zijn uitgesteld. Het nieuwjaarsconcert wat een hele traditie heeft bij De Hoop, is dit keer extra bijzonder door de première van een compositie, speciaal geschreven voor ons jeugdorkest, opleidingsorkest en pling-plong groepen door Ivo Kouwenhoven.
Een uniek project, want het komt niet vaak voor dat er speciale compositieopdrachten voor jeugdorkesten worden gegeven.

De compositie is getiteld “de Klimaatpiraat” en is een theatervoorstelling voor jeugdorkesten met daarbij een verteller, diverse liedjes, filmbeelden, en muziek gemaakt met “afval”… Bent u nieuwsgierig naar deze bijzondere voorstelling kom dan zaterdag 21 januari naar het nieuwjaarsconcert.

Onder leiding van dirigent Anne van den Berg brengt het Fanfareorkest na de pauze een gevarieerd programma met o.a. bekende klassieke melodieën in een modern jasje, filmmuziek, maar ook een ouderwetse ouverture en mars zullen niet ontbreken.

Het concert op 21 januari vindt plaats in MFG De Dorpstienden in Ouddorp en begint om 19.30 uur. De toegang is Gratis

De vereniging heeft weer een aantal mooie activiteiten gepland in het nieuwe jaar.

Op 1 februari zal een ensemble medewerking verlenen aan de watersnoodramp herdenking bij het monument bij de bushalte.

Ook zullen we weer present zijn tijdens koningsdag. Het zag er even naar uit dat we dit jaar geen koningsdagconcert konden verzorgen ivm afwezigheid van onze dirigent, die met zijn andere vereniging Soli Brass uit Leeuwarden mag deelnemen aan de Europese Brassband Kampioenschappen in Malmö, maar gelukkig vertrekt hij pas na koningsdag naar Zweden.

Verder zal het voorjaar in het teken staan van de voorbereiding voor onze deelname op 4 juni aan de Europese wedstrijd in Luxemburg. In 2013 nam het orkest ook deel aan de eerste editie en werd toen winnaar in de sectie Fanfare. Aan deze wedstrijd mogen alleen orkesten deelnemen die in de 2 hoogste divisies fanfare actief zijn. De wedstrijd vindt plaats in de prachtige concertzaal “De Philharmonie” in Luxemburg Stad.

Maar nu eerst een bijzonder Nieuwjaarsconcert op 21 januari waar we u allemaal hopen te mogen begroeten.

Datum:
Tijd: