Met werken van bekende componisten als Waterman van Maurice Hamers en Goeree-Overflakkee van Harrie Janssen zijn bijzondere samenwerkingen gerealiseerd. Hiermee zet De Hoop zich in voor het eiland en haar inwoners. De Hoop vindt het belangrijk zich ook te blijven inzetten voor het eiland en bij te dragen aan een gevarieerd cultureel aanbod waar iedereen welkom is om muziek te beleven.

Fanfaremuziek is wereldwijd en bijzondere orkestvorm, wij vinden het belangrijk dat er nieuwe composities geschreven worden voor deze orkestvorm. Wij promoten graag nieuwe composities. Regelmatig laten wij composities schrijven door zowel gerenommeerde componisten als jong talent en laten componisten kennis maken met de fanfare door met hen samen te werken aan nieuw repertoire (arrangementen/bewerkingen).

Muziek verbindt, en wat is er nou leuker dan samen muziek maken? Muziek maken is gezond, en vooral erg gezellig. Wij laten jeugd en ouders kennis maken met onze mooie wereld door middel van kinderlessen in groepsverband met Circus Pling Plong, twee jeugdorkesten, kinderprojecten en promotie op de basisscholen. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zich bij ons thuis voelt en we willen ze spelenderwijs laten ontdekken welk muziekinstrument bij ze past. Dat onze aanpak bij de jeugdige leden aanslaat is te merken in de aanwas. In totaal hebben we inmiddels 40 kinderen in de opleiding zitten.

Vorige pagina