Een aantal jaren geleden kwamen er steeds meer vragen waarom er geen muzieklessen meer waren voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Er worden wel muzieklessen gegeven op de scholen maar zijn die juist breed georiënteerd en niet specifiek voor instrumenten in een fanfareorkest. In het verleden werd dit gat gevuld met blokfluitlessen en stroomden de kinderen door naar de jeugdopleiding van de verenging.

Binnen de vereniging vinden wij het belangrijk dat kinderen, ouders en andere belangstellende op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met muziek. Om dit te realiseren bieden wij verschillende muzieklessen en orkestvormen aan, speciaal gericht op verschillende leeftijden en ervaringen.

Jeugdlidmaatschap (tot 18 jaar) bij onze vereniging kost €8,- per maand. Het maakt niet uit aan welke jeugdgroep een kind deelneemt.

Zie hieronder een overzicht van ons aanbod voor de jeugd.

Kleutergroep Pling Plong
Tijdens deze muzieklessen worden jonge kinderen in aanraking gebracht met muziek op een speelse manier. Zo wordt tijdens de muzieklessen gedanst, gezongen en muziek gemaakt op verschillende instrumenten. Ook leren kinderen de eerste basis principes van muziek, waaronder ritmes en sterk/zacht spelen.

Bedoelt voor kinderen vanaf circa 4 jaar.
Op vrijdagavond van 1
7:45 – 18:15uur
In Verenigingsgebouw Haegse Huus
Haagstraat 4a Stellendam

Jeugdgroep Pling Plong
De kinderen krijgen bij deze les de basisprincipes van de muziek meegegeven. Kinderen krijgen allemaal een eigen instrument waar zij in de les en thuis op kunnen oefenen. Ook bij deze muzieklessen staat plezier voorop en krijgen de kinderen de mogelijkheid om te ontdekken welk instrument bij hen past.

Bedoelt voor kinderen vanaf circa 6 jaar.
Op vrijdagavond van 18:15 – 19:00 uur
In Verenigingsgebouw Haegse Huus
Haagstraat 4a Stellendam

Startorkest
Het Startorkest is bedoeld voor kinderen die nog maar kort muziekles volgen op een instrument, bijvoorbeeld bij het muziekgebouw. Samen muziek maken is leuk, dat is onze visie. Deze orkestvorm zorgt ervoor dat kinderen de mogelijkheid kregen hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen samen met andere kinderen.

Bedoelt voor kinderen die nog maar kort muziekles volgen op een instrument.
Op vrijdagavond van 18:15 – 19:00 uur
In Verenigingsgebouw Haegse Huus
Haagstraat 4a Stellendam

Leerlingorkest
Het leerling orkest is een samenwerking tussen Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede en Fanfareorkest De Hoop Stellendam. Bij deze orkestvorm spelen (voornamelijk) kinderen welke al enkele jaren muziekles volgen. Via deze groep worden kinderen uitgedaagd om zichzelf verder te ontwikkelen in muzikaliteit en samenspel.

Bedoelt voor kinderen die al enkele jaren muziekles volgen op een instrument.
Op woensdagavond van 18:30 – 19:15 uur
In Verenigingsgebouw Oostdam
Jongkoenstraat 1 Goedereede

Meer informatie, vragen of een keer komen kijken? U/jij bent van harte welkom.
Contact opnemen met onze jeugdafdeling kan via